Poți face o FAPTĂ BUNĂ printr-un gest care NU TE COSTĂ NIMIC …

Direcționează 3,5% din impozitul datorat statului către Asociația „CENTRUL DE RECUPERARE BUCOVINA”.

Descarca documentul

Asociația „CENTRUL DE RECUPERARE BUCOVINA” este deschisă oricărei propuneri de parteneriat, colaborare sau iniţiativă care vine din partea companiilor interesate de implicarea în proiecte de responsabilitate socială dedicate copiilor.

 

Cine dispune?

Dumneavoastră, contribuabilul.

Se pot alege mai multe organizaţii?

Nu. Puteţi solicita direcţionarea procentului de 3,5% din impozitul pe venitul anual către o singură entitate nonprofit.

Cât cheltuiţi?

Nimic. Deoarece această sumă reprezintă, o parte a Bugetului de Stat fiind încasată de la Dumneavoastra în anul fiscal 2021.

Pentru cât timp?

Optiunea Dumneavoastra este valabila pentru anul fiscal 2021 (1 ianuarie-31 decembrie 2021). Pentru acest an fiscal termenul de depunere a formularelor este 15 Martie 2022.

Pentru ce?

Pentru activităţi ale organizaţiilor nonprofit în domeniul social, educaţional, cultural, mediu, etc.

Cui puteţi direcţiona aceşti bani?

Oricărei asociații, fundații, ONG.

Cum redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit?

  1. Completează Formularul 230 (daca în 2021 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (daca in 2021 ai realizat si alte venituri – din salarii sau activități independente sau numai din activități independente).
  2. Trimite formularul la Administrația Financiară de care aparții până la 15 martie 2022: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poștă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).
  3. Formularul 230 se poate completa și online accesând acest link: https://redirectioneaza.ro/login

Aici veți putea completa online formularul și descărca pentru printare. De asemenea veți primi un e-mail cu posibilitățile de a-l depune dvs. la ANAF sau de a-l trimite către Asociația CENTRUL DE RECUPERARE BUCOVINA, asociație care are ca și proiect mareț înființarea unui centru de zi pentru copiii si tinerii cu dizabilitati, cu terapii alternative (hidroterapie și hipoterapie)! Vă mulțumim! redirectioneaza.ro este platforma care ajută ONG-urile să colecteze formularul 230 de redirecționare a până la 3.5% din impozit pentru până la doi ani.

Ce reprezinta 3,5%?

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) si Art. 84 alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului, nr.138/2004 pentru modificarea și completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 și aplicată prin Legea nr. 163/2005.

Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entitățile nonprofit care funcționează conform OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

Cine dispune?

Dumneavoastră, contribuabilul:

Puteți direcționa 3,5% din impozitul datorat pe venitul anual catre o asociație sau fundație prin completarea Anexei 230 de la formularul de Declarație de impozit pe venitul anual.

Cât cheltuiti?

NIMIC!

Această sumă este o parte a bugetului de stat care este direcționata de catre dumneavoastră către o asociație sau fundație.

Astfel vă puteți implica fără nici un fel de costuri suplimentare, în susținerea unor cauze sociale importante.

De cand?

Începând cu anul fiscal 2016 (1 ianuarie-31 decembrie 2021).

Termenul de depunere a declaratiei de venit global este 15 martie 2022.

Cui directionați acești bani?

Asociația „CENTRUL DE RECUPERARE BUCOVINA” este o organizație neguvernamentală, înregistrată și atestată ca întreprindere socială din mai 2021.

Fiind o organizație nonprofit, resursele noastre sunt limitate iar marea majoritate a activităților noastre sunt realizate prin sponsorizări și donații.

Pentru ce?

Spre deosebire de stat, noi va spunem ce se întamplă cu impozitele dumneavoastră.

Toate programele oferite de Asociatia „CENTRUL DE RECUPERARE BUCOVINA” au ca scop principal dorința de a ajuta.

Cum se procedeaza?

Persoanele fizice care au realizat, în anul 2021, venituri din salarii și care solicită virarea unei sume de pana la 3,5% din impozitul anual catre Asociatia „CENTRUL DE RECUPERARE BUCOVINA” completează în Declarația Unică, Anexa 230: “Cerere privind destinația sumei reprezentând pana la 3,5% din impozitul anual”. La cerere se anexează câte o copie după formularul 210 “Fișa fiscală privind impozitul pe veniturile din salarii”. Cod 14.13.04.13. Declarația de venit global se depune la Administratia Finanțelor Publice personal sau prin poștă.

DESCARCA :
Declaratia 230 – pentru contribuabilii cu venituri din salarii
Declaratia 200 – pentru contribuabilii cu (si) venituri din alte surse

Când ajung banii în contul Asociației?

Virarea acestor sume catre Asociație se face de organul financiar competent, respectiv Administrația Finanțelor Publice, până la data de 31 decembrie 2022.

Veti sti daca ati fost de folos?

Bineînteles!

Dacă Asociatia “CENTRUL DE RECUPERARE BUCOVINA” se va bucura de încrederea și sprijinul dumneavoastră, va anunța public suma virată în contul Asociației și modul în care a fost cheltuită.

Care sunt datele ?

Denumire entitate: Asociatia „CENTRUL DE RECUPERARE BUCOVINA”
Cod de înregistrare fiscală (CIF): 43729381

Cont (IBAN) bancar – BCR: RO64RNCB0234169624430001

Banca Comercială Română

Pentru orice detalii legate de modalitățile de implicare a companiei dumneavoastră, vă rugăm sa ne contactați la telefon 0727 426 272 sau 0799 937 007 la adresa de email: contact@centrurecuperarebucovina.ro

Atenție! Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionată de catre fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta.

Remus-Sebastian Crăciun, Iuliana Mîndrila și Daniela Năsui
email: contact@centrurecuperarebucovina.ro
tel: 0799 937 007